Trésor beschermt wat kwetsbaar is. Met die gedachte is het allemaal begonnen. De stichting heeft het grondgebied na de aanschaf, via de Franse overheid, een beschermde status opgeleverd.

Stichting Trésor heeft zelf geen actieve rol in de bescherming van de reservaten – dat kan de Association ter plekke namelijk veel beter. Wel steunt de stichting de boswachters waar mogelijk. Op deze manier helpen we de Association om hun werkzaamheden uit te voeren en uit te breiden.

Association Trésor patrouilleert met grote regelmaat in het gebied. Daarnaast zijn de grenzen rondom het reservaat voorzien van borden waarop duidelijk wordt gemaakt dat toegang tot het reservaat verboden is, behalve op de wandelpaden.

Meer informatie over de dagelijkse bezigheden van Association Trésor is te vinden op hun eigen website! (Nu nog in het Frans, maar binnenkort ook in Nederlands en Engels!)

Website Association Trésor