Trésor Nieuws is het nieuwsblad van Stichting Trésor. Drie tot vier keer jaar ontvangen alle donateurs thuis weer een nieuwe bundel met verhalen en updates uit het regenwoud. Wil je Trésor Nieuws ook graag thuis ontvangen? Klik dan hier en kijk hoe jij ook donateur kunt worden!

Ons nieuwsblad is ook digitaal beschikbaar. Hieronder vind je het digitale archief:

Trésor Nieuws 44
1,87 MB

Trésor 20 jaar! – Kinderen beschilderen ontvangstgebouw – Veldwerk in de bossen van Kaw – Donateursdag 2017 – Natuurbeschermers in de maak – Tinamoes in Trésor – Veldwerk in Suriname – Veldcursus naar Frans-Guyana – Aankoniging donateursreis – Een nieuw gezicht – Dank u wel! – Hoe kunt u Trésor steunen?

Trésor Nieuws 43
December 2016
1,94 MB

Een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter voor de Association Trésor – Een nieuw ontvangstgebouw – De effecten van jacht op tropische bossen – Vogels helpen bloeiende Norantea guianensis lianen – De Zwarte manakin, een onbekende soort – Aan het werk in Frans-Guyana – Veldcursus naar Frans-Guyana – Een interview met Magda Augusteijn – Mag ik mij voorstellen? – Dank u wel! – Hoe kunt u Trésor steunen?

Trésor Nieuws 42
Mei 2015
1,92 MB

Trésor schrijft geschiedenis – De Witpluimmiervogel en de Kroontiran – Céline Genton: nieuwe conservator – Bericht uit het regenwoud – Ambassadeurs van Trésor – Samen staan we nog sterker in internationale natuurbescherming! – Hoe breng je de boodschap van natuurbehoud over? – Trésor profiteert van Peters afscheid als student – Dank u wel! – Hoe kunt u Trésor steunen?

Trésor Nieuws 41
December 2014
1,73 MB

Voortbouwend op wat tot op heden bereikt is – De kracht en kwetsbaarheid zijn overal voelbaar – De Oranje Rotshaan – Eigen website en nieuwsbrief – Bericht uit het regenwoud – Rondetafelconferentie over het Trésorproject – Mag ik even kennismaken? – Hoe gaat het met de ambassadeurs van Trésor? – Project op basisschool in Elst – Stichting Trésor omarmt de natuur – Interview met Thomas Sigognault – Dank u wel! – Hoe kunt u Trésor steunen?

Trésor Nieuws 40
April 2014
1,36 MB

Bericht uit het regenwoud – Nieuwe kamerplant beschermt tropisch regenwoud – Interview met Erik Persoon – De topaaskolibrie – Reis mee in oktober met Trésor – Een woord van afscheid van de eerste twee studentleden van het bestuur – Educatieve film over het Trésor reservaat – Donateursenquête – De media bereiken is lastig – Dank u wel! – Hoe kunt u Trésor steunen?

Trésor Nieuws 39
November 2013
1,52 MB

Trésor breidt activiteiten uit – Reuzennachtzwaluwen en nachtzwaluwen in Trésor – De ecosysteemdiensten van Trésor – Berichten uit het regenwoud – Hoe gaat het met de studentenbestuursleden? – Dank u wel – Financiën – Interview met drs. Jelle Schuurmans – Hoe kunt u Trésor steunen?

Trésor Nieuws 38
Juni 2013
1,02 MB

Werkbezoek aan Suriname en Frans-Guyana – Entreegebouw opnieuw afgebrand – Een nieuwe cartografie van de biotopen van Trésor (vervolg) – Actieplan 2013 – Berichten uit het regenwoud – Even kennismaken – Masterstage bij Stichting Peperpot en WWF Guianas – Beheerplan als stageopdracht – Dank u wel – Hoe kunt u Trésor steunen?

TN37
 in PDF (1,79 MB)