Wat kan ik doen?

Deelnemen aan ons succesverhaal is eenvoudig! Je helpt al mee met beschermen wat kwetsbaar is, door een kleine bijdrage te leveren. Jouw bijdrage komt direct ten goede van het beheer van de reservaten van Trésor en de ontwikkeling van lesprogramma’s voor lokale scholen in Frans-Guyana.

Lees hieronder over de steentjes die jij bij kunt dragen!

Regenwoud adopteren

certificaatAdopteer vierkante meters regenwoud en ontvang een certificaat (ook leuk als cadeau!).

Door een stuk regenwoud te adopteren help je niet alleen te beschermen wat kwetsbaar is, maar blijf je ook op de hoogte van het laatste nieuws: de ontvanger van het certificaat krijgt namelijk een jaar lang gratis Trésor Nieuws thuis gestuurd!

Adopteer

Ficus Trésor kopen

ficus3In Zuid-Amerika wilde men planten uit het geslacht Ficus (vijg) gebruiken voor natuurherstelprojecten. Door het aanplanten van de Ficus, zouden er veel soorten vogels en apen op het gebied afkomen. Zij zijn namelijk dol op de vijgjes. De plant trekt daarmee vele biodiversiteit aan en alle vogels e.d. poepen dan weer elders gegeten zaadjes uit. Op die manier komt er een plantenrijk mengsel het gebied binnen wat het herstel van het bos versnelt. Echter kon een bepaalde soort niet worden opgekweekt. De zaadjes van de plant zijn toen geëxporteerd naar de Utrechtse Botanische Tuinen, waar men er wél in slaagde om de plant op te kweken. Bosherstelprojecten konden vanaf toen de Ficus kopen om daarmee het regenwoud te helpen.

Een mooi symbool, want door het kopen van een Ficus, beschermt men het regenwoud – de oorsprong van alle ficussen. Wil jij ook de kwetsbare oorsprong van de Ficus helpen beschermen? Voor iedere verkochte Ficus Trésor ontvangt Stichting Trésor een donatie van Ficus Forever. Op die manier vloeit een gedeelte terug naar de oorsprong: het regenwoud. Koop dus nu een Ficus Trésor en help ons beschermen wat kwetsbaar is!

De Ficus Trésor valt op door zijn robuuste en glimmende blad, dat hij overigens niet laat vallen. In tegenstelling tot menig andere kamerplant kan de Ficus Trésor een plaats in de schaduw prima verdragen. En, ook het vermelden waard, deze plant heeft een luchtzuiverende werking. Behalve duurzaam is hij dus ook nog eens gezond!

De webshop komt binnenkort online!

CO2 compenseren

Bomen aanplanten als tegenprestatie voor de CO2-uitstoot die het reizen per vliegtuig met zich meebrengt is natuurlijk een prima zaak.

Minstens even effectief echter is het behouden van de tropische regenwouden.
Het bos in het reservaat Trésor legt per jaar netto 700 – 4400 kg CO2 per hectare vast.

Door bij te dragen aan de uitbreiding en het beheer van Trésor kunt u dus de CO2, die tijdens uw vliegreis wordt uitgestoten, compenseren. Veel broeikasgassen worden geproduceerd bij het opstijgen en landen van een vliegtuig en verder hangt de uitstoot natuurlijk af van het aantal te vliegen kilometers (per passagier gemiddeld 200 – 450 kg CO2 per 4000 km).

afstandskaart

Wij suggereren daarom voor een retourreis per reiziger een vaste bijdrage van € 10 plus € 10 per (deel van) 4000 km. Dat komt neer op de bedragen zoals hiernaast weergegeven.

Voorbeelden:
– Europa, Turkije, Noord-Afrika: € 20;
– Oostelijke Verenigde Staten, Canada, India: € 30;
– Mexico, Zuid-Afrika, het Verre Oosten: € 40;
– Oost-Australië, Nieuw Zeeland: € 60.

Het is mogelijk om een certificaat aan te vragen voor het compenseren van CO2. Voor toezenden van certificaten rekenen we €2,50 aan administratie- en verzendkosten. Maak het benodigde bedrag, inclusief €2,50 administratie- en verzendkosten over naar onderstaande bankrekening o.v.v. Compensatie [Voorletters en achternaam ontvanger].

IBAN: NL44 TRIO 0784736618
BIC: TRIONL2U
T.n.v.: Stichting Trésor

Het certificaat wordt na ontvangst van de bijdrage z.s.m. opgestuurd.

N.B.: Als je geen certificaat bestelt en enkel wil compenseren, hoef je natuurlijk geen administratie- en verzendkosten te betalen.

Compenseer