Het zal weinigen ontgaan zijn: vanaf vandaag wordt de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), gehandhaafd. Dat betekent dat ook Stichting Trésor haar privacyvoorwaarden aan heeft moeten passen. Wat betekent dat voor jou als donateur? Gelukkig niet zo veel! Het komt er namelijk vooral op neer dat voor ons de regels voor gegevensbeheer zijn aangescherpt. Een donateur moet per ingang van de AVG namelijk officieel toestemming geven om zijn of haar gegevens vast te laten leggen door ons. Vandaar dat er een extra vinkje is verschenen op bijvoorbeeld het aanvraagformulier voor adoptiecertificaten.

De grootste verandering die de AVG met zich meebrengt is de volgende: als je iemand een certificaat cadeau doet, werd de ontvanger voorheen automatisch donateur van Trésor. Wij mogen echter niet zomaar gegevens vastleggen, en het vastleggen van gegevens van de ontvanger gaan we dus niet doen zonder toestemming van de betreffende persoon. De cadeaucertificaten betreffen daarom geen donateurschappen meer, maar eenmalige cadeaus. Dit maakt het eigenlijk alleen maar leuker, want de vierkante meters worden zo een veel belangrijker middel om mensen te blijven betrekken bij ons natuurbeschermingswerk!

Ben je benieuwd hoe wij ons gegevensbeheer hebben aangepast voor de AVG? Lees hieronder meer! N.B. Was je al donateur voor de AVG? Dan verandert er in principe niets.

Hoe dan ook: als je je niet comfortabel voelt bij ons privacybeleid, dan heb je het recht om in te zien welke gegevens we van je hebben opgeslagen. Naast inzien heb je tevens het recht om al je gegevens bij ons te laten verwijderen. Daarvoor hoef je alleen maar het contactformulier in te vullen of een mailtje te sturen naar bio.tresor@uu.nl. Ook voor overige vragen kun je hier terecht!

Privacyverklaring

Voorwaarden donateurschap

Beleid gegevensbeheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.