Van september tot en met november loopt aan de Universiteit Utrecht een speciale mastercursus: masterstudenten Environmental Biology krijgen een introductie in veldwerk in de tropen. De vorige keer dat deze cursus plaatsvond, was in 2015. Anno 2018 was het tijd voor de tweede editie! Van 28 september tot 13 oktober zijn 13 studenten onder begeleiding van experts het tropische bos in Frans-Guyana ingedoken.

Een greep uit de onderwerpen die zijn bestudeerd: koolstofopslag in tropisch bos, het gebruik van een corridor door kleine zoogdieren (zoals opossums en stekelratten) om de weg over te steken, voorkeuren van bepaalde dieren voor het eten van bepaalde vruchten en nog veel meer.

Door de burgemeester van Montsinéry-Tonnégrande (de gemeente waar Bagne des Annamites ligt) heeft, om ons te verwelkomen, zelfs de lokale pers uitgenodigd. Zie het filmpje hieronder! Wil je meer weten, houd dan Trésor Nieuws in de gaten, want binnenkort ligt hij weer op je deurmat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.