Partners

Association Trésor

Association Trésor (kortweg ‘Association’) is het vierkoppige team dat de reservaten in Frans-Guyana beschermt. Daarnaast voeren ze projecten uit met betrekking tot onderwijs en onderzoek. Het team bestaat uit een conservator en drie boswachters.


Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht heeft vanaf dag 1 garant gestaan voor de hypotheek voor de aankoop van het stuk regenwoud in 1995. Sindsdien hebben het College van Bestuur, de Botanische Tuinen, het voormalige herbarium en het Departement Biologie aanzienlijk bijgedragen aan het succes van de stichting. De samenwerking is na 25 jaar nog steeds evenzo succesvol.


Conservatoire du Littoral

Conservatoire du Littoral (kustbescherming, kortweg CdL) is een overheidsinstelling. CdL koopt gebieden op (met name langs de kust) met het doel ze te beschermen en is sinds 2014 grondeigenaar van Trésor.


Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds is sinds de oprichting van Stichting Trésor nauw betrokken geweest bij het reilen en zeilen van de stichting. Mede dankzij financiële steun van het WNF is het project Trésor uitgegroeid tot een succesverhaal. Sterker nog, zonder het WNF was het waarschijnlijk niet mogelijk geweest.


Forever Plants

In samenwerking met Stichting Trésor, hebben samenwerkende kwekers, Ficus Forever (tegenwoordig Forever Plants), meegeholpen bij het ontwikkelen en vermarkten van de Ficus Trésor. Op deze manier ontstond het principe dat men met de aanschaf van een kamerplant het regenwoud konden beschermen.


Utrechtse Biologen Vereniging

De Utrechtse Biologen Vereniging (UBV) is de studievereniging van de opleiding Biologie van de Universiteit Utrecht. De UBV bestaat uit een grote groep enthousiaste jonge mensen die zich met grote regelmaat vrijwillig inzetten voor de stichting.


GlobeGuards

Stichting Trésor is aangesloten bij de GlobeGuards, een non-profit federatie van ongeveer twintig Nederlandse organisaties die zich richten op natuurbescherming over de hele wereld. Jaarlijks wordt door de GlobeGuards de Dag van de Natuur georganiseerd.


Stichting Trésor mag zich daarnaast erg gelukkig prijzen met een grote groep donateurs, zowel bedrijven als particulieren. Zonder jullie steun zouden we nooit zo veel successen hebben geboekt. Bedankt!