Ficus Trésor kopen

ficus3In Zuid-Amerika wilde men planten uit het geslacht Ficus (vijg) gebruiken voor natuurherstelprojecten. Door het aanplanten van de Ficus, zouden er veel soorten vogels en apen op het gebied afkomen. Zij zijn namelijk dol op de vijgjes. De plant trekt daarmee vele biodiversiteit aan en alle vogels e.d. poepen dan weer elders gegeten zaadjes uit. Op die manier komt er een plantenrijk mengsel het gebied binnen wat het herstel van het bos versnelt. Echter kon een bepaalde soort niet worden opgekweekt. De zaadjes van de plant zijn toen geëxporteerd naar de Utrechtse Botanische Tuinen, waar men er wél in slaagde om de plant op te kweken. Bosherstelprojecten konden vanaf toen de Ficus kopen om daarmee het regenwoud te helpen.

Een mooi symbool, want door het kopen van een Ficus, beschermt men het regenwoud – de oorsprong van alle ficussen. Wil jij ook de kwetsbare oorsprong van de Ficus helpen beschermen? Voor iedere verkochte Ficus Trésor ontvangt Stichting Trésor een donatie van Ficus Forever. Op die manier vloeit een gedeelte terug naar de oorsprong: het regenwoud. Koop dus nu een Ficus Trésor en help ons beschermen wat kwetsbaar is!

De Ficus Trésor valt op door zijn robuuste en glimmende blad, dat hij overigens niet laat vallen. In tegenstelling tot menig andere kamerplant kan de Ficus Trésor een plaats in de schaduw prima verdragen. En, ook het vermelden waard, deze plant heeft een luchtzuiverende werking. Behalve duurzaam is hij dus ook nog eens gezond!

De webshop komt binnenkort online!