Trésor in een nieuw jasje

×
Ga terug naar het overzicht

Het is moeilijk te missen: Trésor heeft een nieuwe huisstijl! Trésor beschermt wat kwetsbaar is. Dat verhaal zit nu ook vervlochten in ons nieuwe design. We zijn nog steeds dezelfde stichting met dezelfde mensen – maar nu in een nieuw jasje. Hoe zijn we hier gekomen en wat zit erachter? Coördinator Jeffrey Brand gaat in gesprek met Wessel Kramer (grafisch ontwerper) en Daryl Baars (eigenaar INOMA).

Een nieuw logo. Wat zien we?

We hebben geprobeerd dat waar Trésor voor staat – beschermen wat kwetsbaar is – te vangen in een simpel, maar krachtig beeldmerk. Samen met de organisatie zijn we tot verschillende ideeën gekomen die we vervolgens hebben uitgewerkt. Het idee van het ecosysteem kwam tot stand nadat we verschillende gesprekken hebben gehad over de organisatie, het reservaat en de mensen. Het gaat namelijk niet om het beschermen van één dier of één plant. Het gaat om het beschermen van het volledige ecosysteem en Trésor wil laten zien waarom dat zo belangrijk is.

Om dit zo goed mogelijk te laten zien, was het belangrijk dat we een relevant, onderscheidend en tijdloos logo neer gingen zetten. Iets waardoor mensen Trésor gaan herkennen en waar de organisatie mee vooruit kan.

En achter het kleurenschema zit ook een verhaal?

Naast het logo zijn we ook verdergegaan met de rest van de uitstraling van Trésor. Door middel van verschillende oefeningen zijn we beland op de kleuren die je nu ziet. Waar de groentinten staan voor het bos zelf, is de felle oranje kleur gekozen om aan te tonen welke waardevolle dingen er tussen de vegetatie te vinden zijn. Het reservaat is niet alleen heel belangrijk, maar natuurlijk ook prachtig om te zien. Dat is iets wat we ook mee wilden geven. Datgene wat kwetsbaar is, is ook de moeite waard om te beschermen

De kleuren zijn ook fris en jong. Daarmee willen we aantonen dat Trésor vol energie en nieuwe ideeën zit.

En bij een nieuwe huisstijl is het niet gebleven.

Om door te pakken hebben we ook de hulp van INOMA ingeschakeld. Zij helpen organisaties en bedrijven een meetbare online verbeterslag te maken. Marketing door rendement en creativiteit. Het team bestaat uit strategische denkers, creatieve geesten, digitale bouwers en hands-on doeners. Of het nou gaat om een unieke website, een sterker merk, social media, digitaal adverteren of organisch groeien: wat het doel ook is, ze helpen graag.

De website is opgebouwd uit een aantal elementen die we in de praktijk al talloze keren getest en geëvalueerd hebben. Ook hier hebben we het gevoel van de nieuwe huisstijl proberen te vangen. Dat in combinatie met een mooie lay-out, snelle laadtijden en de opties op verschillende manier te doneren, zorgen voor een goede website.

Ga terug naar het overzicht
Help mee!