Welkom in Bagne des Annamites

Welkom in Bagne des Annamites!

×
Ga terug naar het overzicht

Letterlijk vertaald betekent ‘Bagne des Annamites’ gevangenis van de Annamieten. Vanaf 1887 heerste Frankrijk over de Unie van Indochina, bestaande uit Vietnam, Cambodja en Laos. Mensen die zich keerden tegen het Franse regime, werden gedeporteerd naar deze gevangenis in Frans-Guyana.

Cultuurlijk en natuurlijk erfgoed

In 1946 is de gevangenis gesloten en het blijft daardoor een gebied met grote cultuurhistorische waarde. De ruïnes van de cellen zijn er nog te vinden, maar de natuur heeft de overhand gekregen. Het totale gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 250 hectare.

Een vogelparadijs

Bagne des Annamites bestaat net als het reservaat Trésor uit verschillende ecotopen. Het deel rond de nederzetting en de gevangenis is ooit gekapt geweest, dus dat is nu secundair bos. Daaromheen is het bos primair, variërend van droog hooglandbos en moerasbos tot savannes en vloedbos langs de rivier Tonnégrande.

Veelgestelde vragen

Het gebied is ontzettend vogelrijk en huisvest onder andere de iconische Amazonekroontiran (Onychorhynchus coronatus coronatus). Daarnaast vind u er de zeldzame en landelijk beschermde palmensoort Bactris nancibaensis. En als kers op de taart kunt u, als u goed zoekt, de iconische plant Anaphyllopsis americana vinden!

Bent u benieuwd waar we op dit moment aan werken? Kijk dan eens tussen onze projecten.

Foto’s: iStock en Wim van der Ende

Ga terug naar het overzicht
Help mee!