Woudreus met gigantische plankwartels in het regenwoud van Trésor

Stichting Trésor

Jouw hooglandbos

Gefeliciteerd! Je bent de beschermer geworden van een stukje hooglandbos. Het is het meest uitgestrekte bostype van de hele Amazone en het barst er van het leven.

×
Jaguar sluipt door het regenwoud

We doen het samen

Gefeliciteerd!

Naast de beroemde jaguar, tapir en slingeraap, zitten er nog veel meer bijzondere dieren en planten in het hooglandbos verstopt. En jij hebt onze boswachters geholpen met de bescherming van dit adembenemende regenwoud. Iedere dag zetten lokale boswachters zich in om jouw stukje regenwoud te beschermen. Dat doen ze met patrouilles, onderzoek en onderwijs.

Over ons

Monitoring schilderskikker

Bescherm wat kwetsbaar is

Bedreigingen

De grootste bedreiging voor het hooglandbos is stroperij. Er wordt te veel gejaagd en de grote dieren zijn soms lokaal verdwenen. Ook de iconische schilderskikker is daar het slachtoffer van – hij wordt graag verzameld door terrariumliefhebbers. Dus we houden de populaties nauw in de gaten. Dat kan alleen met jouw hulp! We vertellen je graag over onze laatste resultaten.

Blijf op de hoogte

Doneren

We doen het samen

Jouw hooglandbos op de kaart

Jouw hooglandbos ligt in het reservaat Trésor. Het reservaat ligt op een heuvelrug die het Kawgebergte wordt genoemd. Het behoort tot de gebieden met de meeste regen van Frans-Guyana. Mede daardoor is de biodiversiteit er onvoorstelbaar hoog. Hieronder vind je het hooglandbos op de kaart!

Bekijk op de kaart

Help mee!