Stichting Trésor

Jouw savannebos

Gefeliciteerd! Je bent de beschermer geworden van een stukje savannebos. Het is het meest bedreigde bostype van Frans-Guyana en de plantendiversiteit is er torenhoog.

×

We doen het samen

Bedankt namens onze boswachters!

In het savannebos struikel je over de zeldzame orchideeën. Naast de talloze bijzondere planten, kun je er ook zomaar een kolenbranderschildpad of reuzenmiereneter tegen het lijf lopen. En jij hebt onze boswachters geholpen met de bescherming van dit adembenemende gebied. Iedere dag zetten lokale boswachters zich in om jouw stukje savannebos te beschermen. Dat doen ze met patrouilles, onderzoek en onderwijs.

Over ons

Zwarte manakin

Bescherm wat kwetsbaar is

Bedreigingen

De grootste bedreiging voor het savannebos is illegaal landgebruik. Savannes worden vaak vernietigd voor bijvoorbeeld landbouw of het bouwen van huizen. In het hart van het savannebos van Trésor leeft de zwarte manakin – de enige vindplaats van deze mystieke vogelsoort in heel Frans-Guyana. Die moeten we beschermen. Dat kan alleen met jouw hulp! We vertellen je graag over onze laatste resultaten.

Blijf op de hoogte

Savannebos

We doen het samen

Jouw savannebos op de kaart

Jouw savannebos ligt in het reservaat Trésor. Het reservaat ligt op een heuvelrug die het Kawgebergte wordt genoemd. Het behoort tot de gebieden met de meeste regen van Frans-Guyana. Mede daardoor is de biodiversiteit er onvoorstelbaar hoog. Hieronder vind je het savannebos op de kaart!

Bekijk op de kaart

Help mee!