Het Bromelia-soortenparadijs van Trésor

×
Ga terug naar het overzicht

Bromelia’s: veel mensen hebben er wel één in de woonkamer staan. Ze komen van nature voor in Trésor en het zijn ware paradijzen. Ontdek het leven in het Bromelia-soortenparadijs van Trésor.

Een plant op een plant

Veel Bromelia’s zijn epifyten. Oftewel planten die op planten groeien. Na miljoenen jaren evolutie hebben zij hun stofwisseling ongelooflijk efficiënt gemaakt. Ze hoeven niet te wortelen in rijke grond en presteren het daardoor om op de gekste plekken te groeien. Van takken in grote bomen tot kale rotsen!

Bekende Bromelia-soorten

De allerbekendste Bromelia-soort is de ananas. Hoewel de plant maar een dorre bijeenraping lijkt van een paar bladeren, maken ze de sappigste vruchten. Andere bekende geslachten zoals Aechmea en Vriesea zijn gewilde kamerplanten. Één van de makkelijkst te onderhouden soorten is Tillandsia tillandsioides, ook wel bekend als Spaans mos. Af en toe wat water op sprayen, en dan kun je weer een tijd vooruit!

Welkom in het Bromelia-soortenparadijs

De biodiversiteit in Trésor behoort tot de hoogste van de Amazone, en daar dragen de Bromelia’s zeker aan bij. De meeste soorten in de familie van de Bromeliaceae, zijn ware paradijzen. Door de manier waarop ze groeien, houden ze heel veel water vast. En daar maken allerlei dieren dankbaar gebruik van. Het meest iconische voorbeeld is de gifkikker. Die brengt zijn kikkervisjes één voor één naar een Bromelia om ze daar te laten opgroeien.

Gerealiseerd door G. Jaffrelot
Ga terug naar het overzicht
Help mee!