Werkzaamheden in de kleine droge tijd

×
Ga terug naar het overzicht

De kleine droge tijd zit er weer op en de regentijd begint. Regen kan erg lastig tijdens bepaalde werkzaamheden. Daarom is het werk van onze boswachters erg afhankelijk van de seizoenen. In maart en april is de kleine droge tijd. Wat hebben we de afgelopen weken gedaan?

Renovatie van de panelen langs het koolstofpad in de droge tijd

Niet alleen dode bladeren en dode takken worden in recordtempo opgepeuzeld door kleine organismen. Ook de informatieborden moeten goed onderhouden worden in het biodiverse regenwoud. Het was tijd voor een renovatie. Acht jaar na hun installatie zijn de palen en zuilen die de informatieborden dragen weer opgeknapt. Tijd, vochtigheid en termieten hadden hun tol geëist van dit houten meubilair. Maar alles ziet er uit als nieuw. Klaar voor een volgende ronde om bezoekers meer te leren over de koolstofcyclus van het bos!

Een terugblik op Fréquence Grenouille 2023

Zoals elk jaar heeft de Association Trésor in Frans-Guyana de uitvoering verzorgd van de landelijke actie Fréquence Grenouille in Frans-Guyana. De deelnemers konden verschillende soorten amfibieën ontdekken rond de paden. Vooral rond de educatieve vijver bij het entreegebouw zijn de bezoekers in de avond verwend met de prachtigste kikkers.

Wetenschappelijke expeditie: op zoek naar de mahots

Mahot is de lokale naam voor een bomengeslacht met fantastische bloemen en vruchten. Julien Bonnier, een onderzoeker aan UMR EcoFoG in Kourou, kwam naar het reservaat Trésor om enkele monsters te nemen van biologisch materiaal van twee soorten zwarte mahots (Eschweilera grandiflora en Eschweilera pedicellata – zie ook de foto). De bladcollecties van verschillende individuen dienen een grote studie over de genetica van de familie Lecythidaceae, waar de mahots onderdeel van zijn.

Ga terug naar het overzicht
Help mee!