Welkom in Bagne des Annamites

Stichting Trésor

Bagne des Annamites

De gevangenis van de Annamieten, oftewel Bagne des Annamites, is zowel voor natuur als cultuur een uniek gebied. Je vindt er nog ruïnes van de gevangenis en je kijkt je ogen uit van de vogels.

×
Veelgestelde vragen

We doen het samen

Gigantische vogelrijkdom

Bagne des Annamites bedraagt ‘maar’ 250 hectare, maar je vindt er ongeveer net zo veel vogelsoorten als in heel Nederland. De meest imposante verschijning is de Amazonekroontiran. Maar er is nog veel meer te zien.
Lees verder

Bescherm wat kwetsbaar is

Een rijke geschiedenis

Frankrijk had vroeger koloniën in wat nu Vietnam is. Vrijheidsstrijders uit de regio Annam eerder gevangen genomen en gedeporteerd naar de gevangenis in Frans-Guyana: de gevangenis van de Annamieten. De sporen van deze smet de geschiedenis vind je in het bos nog steeds. Maar de natuur heeft het er nu voor het zeggen.

Lees verder

Eenmalig doneren

We doen het samen

Bedreigingen

Bagne des Annamites is hét drukst bezochte natuurgebieden van heel Frans-Guyana. Het is goed bereikbaar en langs de rivier de Tonnégrande heb je een prachtig uitzicht. Extra belangrijk dus dat de recreatiedruk niet uit de hand loopt. Dat kan alleen met jouw hulp.

Kom in actie

Anaphyllopsis americana

Bescherm wat kwetsbaar is

Op bezoek gaan

Bagne des Annamites is goed bereikbaar per auto. Je kunt er fantastisch wandelen. Er is een wandelpad dat je langs de ruïnes naar de rivier voert. Vergeet je verrekijker niet!

Bekijk op de kaart

Help mee!