Les van de boswachter

×
Ga terug naar het overzicht

Educatie is een belangrijk onderdeel van onze missie. Onze boswachters organiseren daarom regelmatig rondleidingen en excursies. Er is geen betere manier om het regenwoud te leren kennen dan een les van de boswachter!

Wereld wetlands dag

Op 2 februari was het wereld wetlands dag. Een dag waarop extra aandacht wordt besteed aan de bescherming van wetlands over de hele wereld. Een wetland is een nat ecosysteem, zoals een moeras over een vloedbos. Het reservaat Trésor en Bagne des Annamites bestaan ook voor een groot deel uit wetlands.

Daarom hebben onze boswachters een excursie georganiseerd op deze dag. Wetlands zijn hét domein van talloze amfibieën en reptielen. Zowel overdag als ’s nachts kon je met onze boswachters mee het veld in. De deelnemers keken hun ogen uit – ze zagen de meest fantastische gekleurde dieren voorbijkomen.

Op schoolreisje

In maart hebben we een groep schoolkinderen uit Frans-Guyana en Guadeloupe meegenomen naar Bagne des Annamites, waar zij les van de boswachter kregen. Zij hadden een uitwisseling met het thema ‘biodiversiteit’. Reden genoeg dus voor een schoolreisje naar het regenwoud.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Schoolkinderen uit Guadeloupe in Bagne des Annamites

Samen met de boswachters gingen de kinderen dieren inventariseren. Ze gebruikten een methode waarbij de kinderen een transect moesten lopen en alle waarnemingen op moeten schrijven. Deze waarnemingen worden bij elkaar opgeteld om vervolgens de verschillende diersoorten te voorzien van een dichtheidsindex. Een leerzame dag!

Daarnaast is ons team op bezoek bij het lyceum in Matiti. Daar kregen zij les van de boswachter over de relatie tussen mens en natuur. Ook leerden zij meer over noodzaak van natuurbescherming. Deze les is onderdeel van een groter lespakket dat ontwikkeld is door steun van onze donateurs. De les werd erg goed ontvangen!

Onze boswachter Jean-François voor de klas
Ga terug naar het overzicht
Help mee!